Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Goedaardige prostaatvergroting

U bevindt zich hier: Prostaat » Goedaardige prostaatvergroting » Behandeling » Met medicijnen

Behandeling goedaardige prostaatvergroting met medicijnen

Ruimtescheppers (alpha-1- blokkers)

Deze geneesmiddelen hebben als eigenschap dat ze de gladde spieren in de blaashals, de prostaat en het prostaatkapsel kunnen ontspannen. Zo hoeft u minder vaak te plassen. De klachten worden meestal na enkele weken minder.

De meest gebruikte geneesmiddelen hiervoor zijn tamsulosine (Omnic) en alfuzosine (Xatral). Verder worden ook terazosine (Hytrin) en doxazosine (Cardura) voorgeschreven.

Alphablokkers kunnen een daling van de bloeddruk geven. Erectiebevorderende pillen (PDE-5 remmers) kunnen ook een daling van de bloeddruk geven. Bij gelijktijdig gebruik dient men hiermee rekening te houden.

Prostaatverkleiners (5- alpha-reductase-remmers)

Dit type medicijnen kan de grootte van de prostaat verminderen met wel 30%. Het kan 3-6 maanden duren voordat een goed resultaat bereikt wordt. Uw arts zal u dus na 3-6 maanden laten terugkomen en opnieuw een meting doen.

Medicijnen die de prostaat verkleinen zijn dutasteride (Avodart) en finasteride (Proscar).

Combinatietherapie

Ruimtescheppers en prostaatverkleiners worden ook in combinatietherapie gegeven. Twee medicijnen worden dan gecombineerd. Sinds mei 2010 is er in Nederland ook een geneesmiddel geregistreerd dat een prostaatverkleiner en een ruimteschepper in één pil combineert: dutasteride en tamsulosine (Combodart geheten).

Prostaat.nl heeft de Deventerse uroloog Ypma geïnterviewd over combinatietherapie bij een goedaardige prostaatvergroting. Klik hier voor het interview over de combinatietherapie van ruimtescheppers en prostaatverkleiners.

Of lees hier verder over de behandeling van een goedaardige prostaatvergroting via de plasbuis -->

U bevindt zich hier: Prostaat » Goedaardige prostaatvergroting » Behandeling » Met medicijnen
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek