Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prostaat.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prostaat.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

lex van bommel

Geschreven op: Maandag 25 December 2006 om 11:44
Ongepast of beledigend?

Ik heb 10 weken geleden een TURP operatie ondergaan. Op Internet vind je veel informatie over de operatie zelf, maar eigenlijk heel weinig informatie over de herstelperiode. Artsen doen hier behoorlijk opgewekt over een turp operatie en medisch gezien is dit terecht. Een patiŽnt heeft echter langer te maken met de herstelperiode dan met de operatieperiode waarin de blaas en de sluitspier zich aan moet passen aan de nieuwe situatie. Hierbij mijn ervaringen.

De eerst twee weken absoluut kon ik absoluut niet naar het werk. Toiletbezoek is pijnlijk, frequent en als de aandrang komt tellen de seconden en niet de minuten. De penicillinekuur die het ziekenhuis meegaf had als bijwerking diarree (komt veelvuldig voor) met als gevolg dat ik niet een maar twee ontlastingsproblemen had.

Mijn nachtrust (en die van mijn partner) stond onder druk doordat ik er per 4/5 keer uitmoest. Minder drinken helpt absoluut niet, de urine is dan minder verdund en de pijnen heviger. De urinestraal is krachtig, de duur is kort. Minder zout, minder koffie, minder alcohol hielp mij wel.

Houd er rekening mee dat blaasontstekingen op de loer liggen. Ik heb net mijn derde kuur afgerond. De smalspectrum antibiotica sloeg niet aan. Omdat de kuur afgemaakt moet worden heb ik hier 14 dagen mee doorgemodderd. Ik heb nu geleerd als een kuur niet aanslaat onmiddellijk (moet na 4 tot 5 dagen blijken ) met urine naar de huisarts.
De urine kan op kweek gezet worden en dan weet men binnen 10 dagen welke bacterie de feitelijk boosdoener is en kan een killer-antibiotica worden ingezet. In de tussentijd om amoxicilline vragen. Is een breedspectrum antibiotica. Gaf bij mij weer diarree, maar hielp wel.

Naast ontstekingsbestrijders werden door mij ook de blaasontspanners geslikt.
Als Oxybutynine niet werkt vraag dan om Detrusitol. Dit middel wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar en wordt dus niet snel voorgeschreven. Werkt bij mij echter uitstekend. Ik hoef er nu nog maar twee keer per nacht uit om de blaas te ledigen.

Belangrijkste les. Onderschat de herstelperiode niet. Vraag hoe lang het duurt voordat het een medicijn effect moet sorteren en bezoek de huisarts. Doormodderen helpt niet.
Blijf drinken. IntuÔtief drink je minder, maar voor de genezing is het beter.
Gebruik incontinentie luiers (TENA). De verzekering vergoedt na verklaring van de huisarts. Geeft meer zekerheid en was bij mij wel nodig. Een keer per week
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 13 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Lex van bommel op Zaterdag 13 Januari 2007 om 14:39 Ongepaste reactie?

Klachten blijven terugkomen. 14 weken na de operatie inmiddels
Blaasontsteking is nu vervangen door een prostaatontsteking.
Middel : Ofloxacine werkt hier uitstekend.
Het lijkt betere te gaan


Geschreven door: magro op Dinsdag 16 Januari 2007 om 22:54 Ongepaste reactie?

Ik ben geschrokken van bovenstaande ervaringen!
Wat is hier mis gegaan?
In november 2005 is mijn PK behandeld middels Hifu met voorafgaand een TURP.
Voor de gehele behandeling meldde ik mij donderdag-''s avonds, vrijdag TURP en maandag Hifu. Dinsdagmorgen werd ik uit het ziekenhuis ontslagen. In die tijd heb ik geen enkel medicijn gehad! En zowel van de TURP als de Hifu geen enkele bijwerking! Wel duurde het 6 weken eer ik weer aan het werk kon, maar dat had meer te maken met de aanslag van de ingreep op mijn energie-huishouding.
Wel moet ik verklappen, dat ik precies een jaar na dato nogmaals 24 uur in het ziekenhuis heb doorgebracht om tijdens een uretrale ingreep van nog geen 10 minuten een brok weefsel uit de blaas moest laten halen, dat daar in terecht was gekomen tijdens de Turp van een jaar eerder. Dit restant weefsel blokkeerde het urineren.
Het is wellicht interessant om hier meer ervaringen met Turp te kunnen lezen, opdat anderen daarmee hun eigen situatie kunnen vergelijken.


Geschreven door: w.zwanenburg@hetnet.nl op Dinsdag 29 Juli 2008 om 01:02 Ongepaste reactie?

23 april 2008 een turp operatie ondergaan, na een paar blaaskrampen ging het aanvankelijk goed.
2 juni PSa 10 en alle sporten, en werken deed ik weer.
Helaas ging het plassen steeds slechter.
Contakt met de uroloog 24 juli er het plassen ging weer een stuk slechter, 264 ml bleef in de blaas achter. De uroloog dacht aan en blaasontsteking daarvoor een peniciline kuur, maar de kanker kon ook agressief worden en opnieuw weefselaangroei.
Maandag 4 aug terugkomen bij de uroloog, er is bloed afgenomen voor PSA, en een urinemonster.
Hoe nu verder, en wie heeft dit ook meegemaakt


Geschreven door: Renť op Donderdag 23 Juli 2009 om 14:06 Ongepaste reactie?

Ik had een jaar lang hevige buikrampen. Uiteindelijk bleek dat mijn prostaat vergroot was. Mijn uroloog heeft een turp verricht. De verdoving ging via een ruggenprik. Tijdens de ingreep kon ik zijn verrichtingen op een monitor volgen; zeer leerzaam.
Na de ingreep had ik geen enkele klacht. Direkt na de operatie geen pijn, na 2 dagen weer heerlijk een goede straal in het toilet laten klateren. Na 4 dagen weer gewoon aan het werk. In de eerste 2 weken na de ingreep een enkele keer een minimale hoeveelheid bloed in de plas en ťťn maal een stolseltje.
Conclusie; voor mij een kortdurende ziekteperiode zonder pijn en zonder complicaties. Zo kan het dus ook!


Geschreven door: Niek op Zondag 23 Augustus 2009 om 21:09 Ongepaste reactie?

Ik ben een paar maanden geleden ook aan mijn prostaat geopereerd (turp). Als ik de meeste reacties lees, dan krijg ik het idee dat het bij mij verkeerd is gegaan. Plaste alleen in het begin met flinke straal en moest snel naar de wc. Nu is de straal veel minder en korter. Daarnaast verlies ik urine - druppels of scheutjes -. Zijn er ook mensen die dezelfde ervaring hebben of gehad of advies hebben.


Geschreven door: john op Dinsdag 8 September 2009 om 14:02 Ongepaste reactie?

Ik ben 2 weken geleden geopereerd aan mijn prostaat (TURP)en heb ringetjes uit mijn plasbuis laten verwijderen. Ben pas 40 jr. Na ontslag uit ziekenhuis kon ik naar mijn mening erg weinig plassen. Gaat nu wat beter. Heb het gevoel dat er nog steeds veel in blaas achterblijft. heb steeds het gevoel dat mijn prostaat dik is en afklemt. Heb overigens niet veel pijn ervaren na de operatie. ben wel snel moe en duizelig. Tevens ook heel vaak een erectie. Wie kent dezelfde ervaringen ? Hoe ben jij ermee om gegaan ?


Geschreven door: Fred op Vrijdag 25 September 2009 om 10:36 Ongepaste reactie?

Ben op 2 Sept. geholpen en de operatie is goed gegaan ,is 100% meegevallen .
Maar dan komt het pas het is nu 25 Sept. en heb nog veel last ,pijn moet s''nachts 4 a5 keer eruit en overdag 17 keer plassen waarvan 8 keer ook ontlasting meekomt,moet de 30 Sept voor kontrole .


Geschreven door: Alex op Woensdag 9 December 2009 om 12:42 Ongepaste reactie?

Ik ben geopereerd aan een vergrote prostaat.
Dit is dan een turp operatie.
Het is nu 3 weken geleden en het plassen gaat goed, maar heb veel pijn in mijn onderbuik vooral met een beetje inspanning, het lijk t wel of ik een breuk of iets dergelijks heb.
Heeft iemand daar misschien ook last van zo ja dan wil ik dat graag weten.
Plassen gaat goed ,urine is schoon en ik heb geen koorts.
Graag reakties van mede turp genoten


Geschreven door: durk op Zondag 20 December 2009 om 17:01 Ongepaste reactie?

Ik moet binnenkort ook een turpoperatie ondergaan. Ik ben onder bahandeling bij uroloog in vlissingen. Heeft iemand goede ervaringen met dit ziekenhuis? Ik kan ook evt. naar Ijssellandzieknhuis in Capelle ad Ijssel dr Tsafka. Heeft iemand daar ervaringen mee? Graag snel reageren want deze week moet ik beslissen naar welk ziekenhuis ik ga.


Geschreven door: Joop op Woensdag 27 Januari 2010 om 17:31 Ongepaste reactie?


Ik ben op 13 januari geholpen aan een turp prostaat operatie. Ik kon altijd moeilijk echt uitplassen, vaak kleine beetjes plassen en moeilijk beginnen. Ik zag wel tegen de operatie op maar reusachtig mee gevallen. Ik kan nu (twee weken later) goed plassen, en heb weing of geen klachten. Wel goed door blijven drinken anders komt er geconcentreerd bloed bij het plassen. Ik hoop dat ook het vaak plassen af zal nemen.(Dit deed ik al jaren). Ik werk in de bouw als schilder. Wanneer ik in de hoogwerker aan het werk was nam ik een emmertje mee om in te plassen. Ik hoop dat dit na mijn herstelperiode niet meer nodig zal zijn. Heeft iemand ook ervaring hoelang het duurde om het werk weer helemaal aan te kunnen?


Pagina 1 van 13 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek