Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prostaat.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prostaat.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sybren

Geschreven op: Zaterdag 11 Januari 2003 om 14:46
Ongepast of beledigend?

Ik ben 21 jaar, ik heb de laatste jaren wel eens last van pijn (krampachtig) in m'n bijbal. Dit ging meestal na 10 minuten weer over.
De laatse maand heb ik last van een langdurige pijn, dit duurt soms een dag lang. Daarna is de pijn spontaan weg. Plassen geeft geen pijn.
De eerste keer ben ik naar de arts geweest die schreef me antibiotica voor, dit tegen een eventuele ontsteking.
De langdurige klachten kwamen tot nu toe na een koud ritje op de fiets. Ik denk zelf dat het prostatodynie (prostaatpijn) is.

Zijn er meer mensen die hier last en ervaringen mee hebben?

Groeten,
Sybren.
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 23 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: francois op Dinsdag 22 April 2003 om 20:41 Ongepaste reactie?

ik ben 61 jaar en had ook regelmatig pijn in één teelbal. Uiteindelijk waren het kleine steentjes in de nieren die men verwijderd heeft.


Geschreven door: TiM op Donderdag 29 Mei 2003 om 15:00 Ongepaste reactie?

Ook ik heb sinds enkele maanden verschillende keren een krampachtig gevoel in mijn rechterteelbal. Weet er iemand wat hier de oorzaak van kan zijn?


Geschreven door: Tim2 op Zondag 1 Februari 2004 om 23:31 Ongepaste reactie?

Ik ben 32 jaar en heb sinds kort precies hezelfde. Pijn in mijn linkerbal (niet echt pijn maar meer dat 'tie verkeerd zit, of het gevoel dat 'tie knel zit) wat na 10 a 15 min weer weggaat. Warme douche helpt meestal wel. Nu wordt ik helemaal para van al die "teelbalkanker" verhalen dus ga ik morgen lina directa naar de huisarts. Gelukkig ben ik geen knobbeltje tegengekomen. Ik vertel later de uitslag wel.


Geschreven door: Tinus op Zondag 8 Februari 2004 om 23:11 Ongepaste reactie?

Hoi Sybren,

bekend verhaal wat je verteld. Ik heb (eigenlijk mijn vrouw) vandaag voor het eerst ontdekt dat er meer mensen zijn met dit probleem. (ik dacht dat ik de enige was)

Ik heb er zelf last van vanaf mijn 14e of zo.

Inderdaad, KOU is niet goed voor je zaakje. Door de kou zet je spanning op dit gebied. Vandaar dat een warme washand of douche helpt. Dit ontspant.

Bij mij duurt het ook een uur tot een dag. Dit varieert. Helpt het om veel te drinken/plassen en/of klaar te komen?

Deze site geeft best goeie herkenbare kenmerken en tips. Ik denk dat ik ze ook maar ga opvolgen (behalve de tip 'geen alcohol en gekruid eten'.)

Tenslotte: heb je er vaak last van (aantal x per maand of zo)?
Nog 1 tip: hou voor jezelf in een schema eens bij wat je de dagen ervoor hebt gedaan of juist niet en wat je hebt gegeten. Zodoende krijg je in de loop van tijd een aardig beeld hoe je in elkaar zit.

suk6

Tinus


Geschreven door: Michel op Dinsdag 10 Februari 2004 om 17:15 Ongepaste reactie?

Ik ben ook 21 jaar, en ik heb een krampachtige pijn in mijn bijbal. Bij mij is dit duidelijk ontstaan na een trap/schop op die plek. Het komt duidelijk opzetten bij activiteiten/trillingen (bv autorijden) maar ook bij zitten. Heb er al 5 maanden onverminderd last van ongeveer de gehele dag door.
Vraag me af of dit nog overgaat.
Ik heb al wel iets gehoord over een mogelijke denervatie....(= zenuw "blokkade) in mijn lies.


Geschreven door: Herman op Woensdag 11 Februari 2004 om 14:42 Ongepaste reactie?

Mijns inziens gaat het hier over een klacht met totaal verschillende oorzaken. Zelf ken ik een vrij plotselinge hevige pijn die maakt dat ik niet kan nagaan of het nu de linker, rechter of bijbal is. Wel weet ik dat de pijn verdwijnt na masturbatie.


Geschreven door: Tim op Woensdag 21 April 2004 om 15:50 Ongepaste reactie?

Ik heb sedert twee dagen een stekende pijn in mijn rechter teelbal, en de ganse dag door krampen op die plaats. De teelbal lijkt ook gezwollen. Weet iemand wat dit kan betekenen?


Geschreven door: Joost op Vrijdag 30 April 2004 om 15:05 Ongepaste reactie?

Sinds een paar weken heb ik last van m'n rechter teelbal. Nu doe ik aan fitness, hier ben ik echter een jaar al mee bezig. Verder heb ik ook geen direct verband kunnen vinden tussen mijn klacht en bepaalde fitness oefeningen. Denk dat ik daarom volgende week langs de huisarts ga (flinke drempel, maar ik wil zekerheid), want dit is niet normaal meer. Het is niet zozeer dat het mega pijn doet. Maar zoals hierboven al omschreven, meer van alsof het zaakie knel zit en er te veel druk op staat.


Geschreven door: Tinus op Zondag 9 Mei 2004 om 23:47 Ongepaste reactie?

Hier ben ik weer.

Ik heb de GOUDEN TIP!!!

Tenminste, zo lijkt het:
Hierboven heb ik al eens eerder gereageerd.

Ik gebruik nu ruim twee maanden van Bional 'Prostavit'. Dat zijn pillen.
Je begint met 3 pillen per dag, maar na 4 weken kun je overstappen op 1 per dag.

Ik klop het ff af, maar ik ben nu sinds ik begon met slikken, PIJNVRIJ.

Ik heb overigens een nogal stressvolle, vermoeiende periode achter de rug (dit resulteert bij mij vaak in prostaatpijn), maar heb gelukkig nog steeds geen 'last' gehad.

Misschien zit de werking wel tussen mijn oren, dat weet ik niet. Maar voor mij is het voorlopig het ei van Columbus.

Misschien hebben jij en\of anderen hier ook baat bij. Probeer het eens.
't Is op natuurlijke basis, dus je kunt er eventueel mee stopppen wanneer je maar wilt.

Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die het middel kennen of er ervaringen mee gaan krijgen. Hou me op de hoogte.
silasentera@hotmail.com

Tinus


Geschreven door: Frederik-k op Zondag 23 Mei 2004 om 16:47 Ongepaste reactie?

Hallo ik heb de laatste tijd een beetje last van mijn balen of het nu de linkse of de rechtse teelbal is, is niet zeker.
Het is geen pijn dat ik heb maar een vervelend gevoel, ik heb daarom ook schrik voor teelbalkanker.
ik heb nagegaan of ik een knobbeltje voelde, maar dat is het geval niet.
ik weet nu niet of ik naar de docter moet gaan of niet, zijn er mensen die ook deze problemen hebben?


Pagina 1 van 23 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek