Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prostaat.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prostaat.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

gerrie

Geschreven op: Maandag 27 Juli 2009 om 12:52
Ongepast of beledigend?

ik moet bloed plassen na dat er bij mijwat weefsel van de prostaat is genomen en dat heb ik al 5 dagen is dat normaal en wie had dat ook en hoelang was dat 

Reacties op dit bericht:

Pagina 2 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: gerrie op Dinsdag 18 Augustus 2009 om 13:58 Ongepaste reactie?

de prostaat word weggeschraapt wie weet hoe dat gaat


Geschreven door: villa op Dinsdag 18 Augustus 2009 om 22:22 Ongepaste reactie?

gerrie , ik denk dat de reden van het schrapen is (prostaat volume te groot , waardoor waarschijnlijk residu in de blaas blijft -wat er "wel uit moet "
(dat was de reden bij mij in 2002 dat ze de schil van de prostaat in tact hebben gehouden (prostaat een soort sinaasappeltje) en het binneste eruit hebben gehaald opdat de blaas daardoor weer zo goed als leeg wordt (heb je gevraagd aan je uroloog waarom schrapen ??)
ik ben in 2002 op die manier geopereerd door de buik
(orgasme wordt droog -gevoel blijft nagenoeg hetzelfde)
5 dagen in ziekenhuis met catheter en daarna naar huis
niet tillen en niet fietsen de eerste 6 weken -
bij mij was na de operatie de PSA 4.5 en is tot 2009
opelopen naar 8.8 (diverse malen biopten genomen -bij de laatste biopten pk-kanker gekonstaeerd(ben nu nogmaals geopereerd davincie (zenuwbesparende operatie) en de gehele prostaat is verwijderd .


Geschreven door: Wilm op Zondag 23 Augustus 2009 om 00:33 Ongepaste reactie?

Het "klokhuis" van de prostaat, dus het gebied waar de urinebuis doorheen loopt, wordt met een vingerhoedje met scherpe kant verwijderd of weggeschraapt. Daardoor staat er minder druk op de urinebuis omdat er meer ruimte vrijkomt en kan de blaas beter en met minder moeite geleegd worden. Dat gebeurt door een open buikwand.Geschreven door: Jacques op Donderdag 24 September 2009 om 17:12 Ongepaste reactie?

Een TE grote prostaat kan de uroloog OOK gedeeltelijk leeg maken, door onder lichte verdoving apparatuur via de urethra (= plasbuis)in te brengen.

Via glasvezel techniek wordt licht naar binnen gestraald, EN anderzijds een sterk vergroot beeld op een monitor gevormd.

Het weefsel wordt losgemaakt met een soort electronisch mes en naar het labo getuurd voor controle op PK.


Geschreven door: akire op Zondag 27 Februari 2011 om 22:08 Ongepaste reactie?

Hoi hoi allemaal ik reageer niet op de berichten...Maar mijn vader is net afgelopen vrijdag geopenreerd aan zijn prostaat... die van mijn vader had een grote van een manderijn... en er is 160 gram weefsel uit gehaalt.... nu is eigenlijk mijn vraag hoe word je PROSTAAT zo groot? ik heb wel eens gehoort als je geen sex hebt... maar of dat een elusie is weet ik niet.... en waar ik dat kan opzoeken weet ik ook niet..... gr akire


Geschreven door: W.F. van der Vliet op Woensdag 6 Februari 2013 om 16:10 Ongepaste reactie?

N een indicatie van prostaatkanker werd beslist medicijnen en 35 bestralingen. Na de 34e bestraling kon is niet meer plassen. Katheter via de plasbuis. Kon niet meer zitten! Op advies uroloog Supra Pubische Plasbuis. Moet iedere 6 weken worden vervangen. In mijn geval brul ik het ziekenhuis bij elkaar van de pijn. Blijkbaar zit er iets in de weg waardoor ik niet kan plassen (wel aandrang). Advies t.v.z. opereren: volgens mijn uroloog "wegschrapen" van overlog weefsel aan de prostaat. Ik wacht nu tot ik de aanwijzing krijg dat opereren niet resulteert in KATHETER + STOMA. Had ik er maar op gestaan in eerste instantie: opereren en niet bestralen. Toen werd gezegd door de specialisten: kans is groot op incontinentie. Maar nu????


Geschreven door: Wilm op Woensdag 6 Februari 2013 om 20:06 Ongepaste reactie?

Met schrapen met een vinger haalt men een deel uit het klokhuis van de prostaat weg. Daardoor komt de urineleider meer vrij en wordt het urineren weer gemakkelijker.
De een revalideert snel, de ander doet er lang over.
Vaak is bekkenbodem gebied uit balans, vaak klachten in bovenbenen.

Of dit na bestraling normaal gebeurt weet ik niet.

Als de aanname is BPH, een veel te grote prostaat en plasklachten dan wordt het schrapen gedaan.

Ook wordt na een behandeling tegen PK nog wel eens een TURP gedaan. Daarmee wordt ook prostaatweefsel weggehaald.
Ook daardoor komt de urineweg vrij. Dit gebeurt ook bij mannen die alleen een hormoonbehandeling gehad hebben en klachten bij urineren hebben.

Treden deze klachten net na bestralen op (tegen het einde van de volledige bestraling cyclus?). Je weet dan niet of het bestralen het effect heeft tegen PK, wat er van gehoopt wordt. Een ander aspect is dat een TURP of schrapen mogelijk (?) impact kan hebben op PK, als die niet volledig weg is na bestralen. M.a.w vraag of deze of andere ingrepen om het acute plasprobleem op te lossen, bepaalde risico''s mbt PK verhogen.

Urologen roepen snel, kleine ingreep, stelt niets voor. Ze zien je alleen in het ziekenhuis en daarna moet je zo snel mogelijk naar huis. Dat is toch de plek waar je revalideert en geconfronteerd wordt met het positieve effect van de ingreep dan wel de klachten die ontstaan na de ingreep.

De urine moet in ieder geval je lijf uit, gebeurt dat niet dan krijg je hele andere problemen.

1/. Je hebt dus een methode van overbrugging nodig totdat je geholpen kan worden.
2/. Laat je voorlichten over de consequenties en alternatieven om het urine probleem adequaat en effectief op te lossen.
3/. komt de urine blokkade door de bestralingsbehandeling of komt de obstructie door PK.

W


Geschreven door: Leo op Vrijdag 8 Februari 2013 om 15:17 Ongepaste reactie?

Vraag aan de Heer van de Vliet,kan dat vervangen van die supra Pubische plasbuis niet verdooft worden?Een roesje is hier toch wel op zijn plaats
Ik zelf heb veel plas problemen gehad,maar als ik zo iets hoor,dan moet ik daar maar niet aan denken. Heelveel sterkte gewenst.Leo.


Pagina 2 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek