Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Prostaat.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Prostaat.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Willem,

Geschreven op: Donderdag 15 Mei 2008 om 10:49
Ongepast of beledigend?

Als je BPH hebt, goedaardige prostaatvergroting, dan zou je toch met een plaspil (spierverslapper) op korte termijn het plasprobleem kunnen oplossen en met hormoonpil de prostaat kunnen belemmeren in de groei of zelfs laten verkleinen (slinken). Dat laatste duurt een maand of drie.

Als prostaat dan kleiner is, is het plasprobleem opgelost. Je kan dan van zowel de plaspil en de hormoonpil af omdat de doorlaat van urine niet meer geblokkeerd wordt. Je zou dan geen operatie nodig hebben...... en je kan op dat moment met de pillen stoppen.

Mocht de prostaat weer gaan groeien, dan kan je dit proces, pillen gebruiken, toch weer toepassen. Of is dit te simplistisch gedacht, om onder een operatie uit te komen?

Waarom krijg je eerst plaspil terwijl de prostaat dan doorgroeit en daarna pas de hormoonpil of het advies voor een operatie ? Uiteindelijk is dat duurder en loop je langer met klachten door.

Geeft een combinatie van plaspil en hormoonpil veel bijverschijnselen door het medicijngebruik ?
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 3 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Jan op Dinsdag 5 November 2013 om 16:20 Ongepaste reactie?

Ik heb psa 9 en uroloog zegt ggen kanker na echoonderzoek. Ik heb wel pijn in onderbuik en liezen. Kan dat?


Geschreven door: Johan op Dinsdag 5 November 2013 om 17:05 Ongepaste reactie?

@Jan
Je geeft weinig info.Heb je een blaas-prostaat ontsteking dan loopt inderdaad de PSA behoorlijk op en zakt langzaam na een antibiotica kuur. Blijft de PSA hoog dan is er kans dat je BPH hebt wat resulteerd in bekken pijn. Maar PSA van 9 is zeker een punt van waakzaamheid en zou dit toch in korte tijd opnieuw laten doen ,maar dat zal een Uroloog zeker doen .ik moest elke 2 maanden en psa zakte langzaam

sterkte


Geschreven door: willem k op Woensdag 18 Februari 2015 om 13:10 Ongepaste reactie?

heb waarschijnlijk door gebruik van avodart 0,5mg
spierpijn in beide bovenarmen is dat iemand bekend ?


Geschreven door: Fred op Vrijdag 17 Juni 2016 om 19:55 Ongepaste reactie?

Ik heb 2 maand na biopt en blaaasonderzoek (ivm goedaardige vergr bleek achteraf) een acute prostatitis gekregen. Toen 10 dgn kuur antibiotica maar kuur bleek veel te kort!!!??? Ontsteking kwam terug. Dus kuur alsnog verlengd met 20 dgn. Mijn vraag is: kan de prostatitis het gevolg zijn van biopt ruim 2mnd terug? Zo nee hoe kan je behalve veel drinken het risico van prostatitis verkleinen en waardoor ontstaat het dan eigenlijk?

btw ik slik nu 3 mnd silodyx en daarvoor tamsuolsine. Met tamsulosine had ik we zaaddlozing maar met silodyx niet meer. Maar met tam gingen de hardloopprestaties achteruit en mel silo niet. Ik vind het allemaal helemaal nix smiley
Fred 1960


Geschreven door: Willem op Zaterdag 18 Juni 2016 om 00:01 Ongepaste reactie?

Als je Omnic of Xatral gebruikt (of middelen uit dezelfde familie), dan kan het zo zijn dat je na plassen, nog urine residue houdt in de blaas. Daardoor kan de prostaat geÔrriteerd raken, waardoor de klachten in mindere of meerdere mate kunnen toenemen, maar de PSA waarde vaak stijgt.


Geschreven door: Johan op Zondag 26 Juni 2016 om 11:31 Ongepaste reactie?

Ik haak hier nog even in,Omnic en Xatral weiger ik nog te nemen Kreeg hevige erecties en heb liggen gillen van de pijn en noodarts heeft bloed afgetapt uit de penis. Mijn uroloog stuurde mij terug naar huisarts wenste mogelijk geen kontakt meer door mijn weigering. Het afbouwen van AD koste mij 2 jaar (paroxetine) welke ik gekregen had omdat ik volledig doordraaide met al die BPH problemen en matje in de buik. Nu voel ik mij ook niet geweldig doordat mijn bloeddruk veel te hoog was Krijg daar 3 soorten van medicatie voor en de bijwerkingen zoals alfa blokkers doen mij de das om.Bloeddruk is nu ca 145/88 Elke 3 mnd voor controle en mij laatste PSA was 3.8 nu aug weer deze meting PV was 70 ml, geen idee of dit blijft of toeneemt Erectie bijna niet meer en zaadlozing is een paar druppels. Het kliertje zoals Willem hem noemt is een echte klier en beinvloed mijn leven sterk, wens een ieder sterkte die hier komt.Mijn vorige melding hier 29 juni 2013 ,een blz terug.


Pagina 3 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek