Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Prostaatkanker

U bevindt zich hier: Prostaat Ľ Prostaatkanker

Prostaatkanker (prostaatcarcinoom)

Prostaatkanker in de prostaatProstaatkanker komt vaak voor in Nederland. Jaarlijks wordt er in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. In meer dan 70% van de gevallen gaat het om mannen van 65+.

Uit secties is gebleken dat van alle mannen tussen 50 en 60 jaar, 10 tot 30% prostaatkanker heeft en bij mannen tussen 70 en 80 jaar is dit al 50 tot 70%. Bijna alle mannen krijgen - als ze maar oud genoeg worden - uiteindelijk prostaatkanker. Maar de meeste mannen waarvan via een prostaatbiopsie is aangetoond dat ze prostaatkanker hebben, hebben hier geen last van. Dat wordt dan histologische kanker genoemd. Krijg je wel verschijnselen, dan wordt dit klinische kanker genoemd.

Prostaatkanker groeit langzaam, maar het kan wel uitzaaien. Vaak zijn dit uitzaaiingen naar de botten of naar de lymfeklieren.

Symptomen prostaatkanker

Prostaatkanker geeft in het beginstadium bijna geen klachten. In sommige gevallen heeft iemand problemen met plassen, zoals vaker moeten plassen. Ook een branderig gevoel bij het plassen en troebele of bloederige urine kunnen voorkomen. Meestal zijn deze symptomen echter het gevolg van een tevens bestaande prostaatvergroting. De klachten lijken dus sprekend op die van een goedaardige vergroting van de prostaat.

Lees verder over de oorzaken van prostaatkanker. -->

U bevindt zich hier: Prostaat Ľ Prostaatkanker
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek