Ga naar de beginpagina van Prostaat.nl

Volg Prostaat.nl op Facebook of Twitter

 

Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

Hartfalen en prostaatklachten

Digitalis, geschreven op: Zondag 30 April '06 om 15:39

Voorgeschiedenis:
2001. Groot voorwandinfarct met apicaal aneurysma, verminderde linker ventrikelfunctie, hypertensie. Dubbele liesbreuk, welke inmiddels via operatie is verholpen.

Huidige medicatie: 1 x Bisoprolol 7,5 mg; 2 x Diovan 160 mg; 1 Ĺ tot 2 x Furosemide 40 mg; 1 x Inspra 25 mg; 1 x Crestor 5 mg; Bloedverdunner: meestal 2 x 1 mg Acenocoumarol.
Sinds 1 week extra medicatie i.v.m. prostaatklachten: 1 x Xatral XR 10

Verdere info: I.v.m. operatie liesbreuk, nu 2 jaar geleden, is prostaat door uroloog onderzocht. Toen was de conclusie geen kanker, wel grote prostaat maar niet alarmerend, plassen ging toen nog redelijk goed.

Zondag 23 april jl. acute afsluiting van de blaas. Weekendarts plaatste een blaascatheter.
Maandag bij huisarts die in telefonisch overleg met uroloog adviseerde de catheter 4 dagen te handhaven en 1x daags Xatral te slikken. Na 4 dagen is de catheter verwijderd en kan nu weer (gebrekkig) plassen.

De kwaliteit van het leven was voor de acute blaasafsluiting al niet optimaal te noemen. In verband met het slikken van plastabletten (furosemide} kon ik al nagenoeg het huis niet verlaten.
Extra complicatie in mijn woorden gezegd: Het lijkt dat door het slikken van de Xatral de oedemen in de benen (vooral het linker been) extra wordt versterkt. Ik kan weer plassen, maar dat gaat nog gebrekkig, dikwijls kleine beetjes en veel nadruppelen. Kan nu zeker de deur niet meer uit

Wat moet ik doen?? De plastabletten laten staan kan niet i.v.m. het hartfalen. Hartoperatie schijnt absoluut niet mogelijk te zijn. De Xatraltabletten niet innemen kan ook niet i.v.m. de prostaatklachten en het plasprobleem. Graag advies en liefst zo spoedig mogelijk.

Bij voorbaat dank,
Wim26
Titel Auteur Geschreven op
iconspacerHartfalen en prostaatklachtenDigitalisZondag 30 April '06 om 15:39
spacericonspacerHartfalen en prostaatklachtenredactie1Dinsdag 2 Mei '06 om 23:20
(advertenties)

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Prostaat.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties
Prostate Center Europe
CWZ
weVerbeeten
Andros
De Prostaatkliniek