Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Medische isotopen

30.000 kankerpatiënten per dag geholpen met medische isotopen uit Petten

9 november 2017

Nieuw online platform zet het belang van medische isotopen op de kaart

9 november 2017 – Medische isotopen zijn onmisbaar bij het opsporen en bestrijden van kanker. [Bij prostaatkanker worden isotopen met name gebruikt voor de diagnostiek, red]. De vraag ernaar zal de komende 20 jaar hard toenemen, terwijl het aanbod afneemt. Om de wereld van medische isotopen in beeld te brengen is het platform 30.000perdag.nl gelanceerd. Doel ervan, en van de bijbehorende campagne, is bewustzijn creëren dat Nederland voorop moet blijven lopen in de behandeling van kanker.

Toekomstbeeld

Naar verwachting zal de komende 20 jaar het aantal kankergevallen met 70% stijgen. Gelukkig wordt de gezondheidszorg continu beter, mede door inzet van medische isotopen. Echter, wereldwijd zijn er slechts 6 reactoren die medische isotopen kunnen produceren, waarvan er één volgend jaar sluit. De vraag naar medische isotopen neemt wereldwijd dus toe, terwijl het aanbod afneemt.

Ex-kankerpatiënten spelen hoofdrol in campagne

In de campagne worden 3 video-interviews ingezet met mensen die kanker overleefd hebben. De interviews zijn afgenomen door presentatrice Fien Vermeulen, die zelf lymfeklierkanker heeft overleefd. Fien neemt de ex-patiënten Anouk (26), Alexander (42) en Manon (34) in de auto mee richting de onderzoeksreactor in Petten, waar zij vertellen over hun bijzondere ervaringen in tijden van onzekerheid. Elk staan zij voor één van de 30.000 mensen per dag die baat hebben (gehad) bij medische isotopen.

30.000perdag.nl

Op 30.000perdag.nl is een online informatiepark gebouwd waar de bezoeker inzicht krijgt in alle aspecten van medische isotopen: van grondstoffen tot reactor in Petten tot toepassingen in het ziekenhuis. Door het openstellen van die wereld wil NRG uit Petten aan (ex)kankerpatiënten en hun omgeving laten zien wat er nodig is om kanker te kunnen behandelen – en support vragen voor het belang van medische isotopen en goede kankerbehandeling in Nederland.

Iedereen kan support laten zien door de Facebookpagina 30.000perdag te liken. Voor een extra zichtbare vorm van support, zijn er T-shirts te bestellen via 30.000perdag.nl waarmee zowel ex-patiënten als supporters hun steun kunnen betuigen.

Bron: NRG

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.