Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

282648-KWF Maarten van der W 2018 MijnNaamisHaze-foto-1977-9c9dcd-original-1528735694

11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden

6 augustus 2018

Over minder dan drie weken is het zover: op 18, 19 en 20 augustus zwemt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden de 11stedenzwemtocht. Samen met honderden vrijwilligers organiseert hij deze zwemmarathon om geld op te halen voor kankeronderzoek. De tocht van 200 kilometer voert hem in drie dagen langs de bekende steden en plekken van de Friese Elfstedentocht. Wanneer en waar in Leeuwarden zijn de start en finish en wat gaat er precies gebeuren?

In iedere stad en ook rondom de finish van Maarten kunnen mensen 500 of 2000 meter meezwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Langs de hele route zijn ambassadeurs van de Maarten van der Weijden Foundation aanwezig om de deelnemers te steunen.

Onderzoek naar prostaatkanker in Bolsward

De opbrengst van de sponsorzwemtocht gaat naar een elf verschillende onderzoeken. In elke stad staat een onderzoek centraal. In een vraaggesprek met een patiënt of iemand die zeer betrokken is bij het onderwerp wordt het onderzoek toegelicht: hoe belangrijk is dit onderzoek voor jou en wat verwacht je er van? In Bolsward wordt geld ingezameld voor onderzoek naar betere behandeling bij prostaatkanker. Oud-schaatser, arts en patiënt Harm Kuiper vertelt over het onderzoek naar zijn ervaringen.

Inwendige bestraling is een krachtige behandelmethode bij prostaatkanker, maar leidt ook tot bijwerkingen, zoals erectiestoornissen. Doel van dit onderzoek is om te bepalen of het mogelijk is om slechts een deel van de prostaat te bestralen, met uiteraard een net zo effectief behandelresultaat, maar minder nadelige effecten voor het seksueel functioneren van de patiënt.

Start bij de Swettehaven

Op zaterdag 18 augustus arriveert Maarten om 04.15 uur bij de Swettehaven (James Wattstraat). Hij zal het aanwezige publiek kort toespreken, neemt afscheid van zijn gezin en gaat om 04.30 uur het water in.

Maarten finisht maandagavond om tussen 19:15 – 19.30) uur in de Prinsentuin, nabij de Oldenhove. Daar wordt hij opgewacht door familie, vrienden, de burgemeester en Minister-president Mark Rutte, van wie hij zijn laatste stempel krijgt. Na een medische keuring wordt hij tussen 19.45 en 20.00 uur gehuldigd aan het Oldehoofsterkerkhof (naast de Oldehove), waarbij naar verwachting duizenden mensen aanwezig zullen zijn.

Iedereen die zich wil inzetten voor onderzoek naar kanker kan zijn eigen persoonlijke sponsors werven en met Maarten in een of meerdere elf steden meezwemmen. Op deze manier hoopt Maarten met zijn 11stedenzwemtocht veel geld op te halen. Je kunt je hier inschrijven voor de deelname aan de 500 of 2000 meter. Voor mensen die niet mee kunnen of willen zwemmen en Maartens initiatief toch graag ondersteunen, is het mogelijk een bedrag te doneren.

En iedereen die Maarten en de meezwemmers wil aanmoedigen en een hart onder de riem wil steken in het weekend van de 18e, is van harte welkom.

Bron: Maarten van der Weijden foundation, zie ook https://www.11stedenzwemtocht.nl

Fotograaf: Wim Haze

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.

Google Analytics cookies uitschakelen.