Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Harm-Kuijpers

Harm Kuipers (oud-wereldkampioen schaatsen) over prostaatkanker

26 februari 2018

26 februari 2018 – Het Toon Hermans Huis Weert organiseert op woensdag 21 maart een lezing van oud-hoogleraar (en oud-wereldkampioen schaatsen) Harm Kuipers over prostaatkanker, gecombineerd met een humorvol en spraakmakend optreden van Theater van het Gedeelde Leed.

De avond vindt plaats in de Concertzaal van Rick, Beekstraat 27 in Weert. Aanvang 19.30 uur. De entree is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495-541444.

Bijzondere combinatie

Een bijzondere combinatie die overal tot positieve reacties leidt: een inleiding van oud-hoogleraar, oud-wereldkampioen schaatsen, arts, wetenschapper en ervaringsdeskundige Harm Kuijpers over prostaatkanker gecombineerd met een humorvol optreden van Theater van het Gedeelde Leed. Herkenbaar ook voor mensen die niet met prostaatkanker zijn geconfronteerd.

Harm Kuipers is al enkele malen te gast geweest in het Toon Hermans Huis. Zijn lezingen spreken tot de verbeelding. Begin 2010 werd bij Harm Kuipers een ernstige vorm van prostaatkanker geconstateerd. In november 2011 kwam daar nog slokdarm kanker bij. De oud-hoogleraar en schaatskampioen is uitermate open over zijn ziekte en hoopt door middel van interviews, lezingen en publicaties anderen hiermee te helpen. Kwaliteit van leven is voor de emeritus hoogleraar bewegingswetenschappen uiteindelijk leidend bij zijn beslissingen om wel of niet voor een behandeling te kiezen.

Theater van het Gedeelde Leed

Nicoline van de Beek van Theater van het Gedeelde Leed weet precies te verwoorden wat mensen met prostaatkanker meemaken in hun leven. Een serieuze kwestie die met discrete humor gebracht wordt. Ze is eigenlijk een vrouwelijke Toon Hermans, een act ook met een lach en een traan.

Het enthousiaste publiek is vanaf het eerste moment volledig in de ban van deze ontroerende, bij tijd en wijle hilarische monoloog. “Het lijkt wel of ze mijn dagboek heeft gelezen” zei een van de bezoekers na afloop van de voorstelling met een brok in zijn keel.

Aanmelden

De thema-avond wordt gehouden in de Concertzaal van Rick, Beekstraat 27 in Weert en begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Alléén toegang na aanmelding via: administratie@toonhermanshuisweert.nl of 0495-541444.

Bron: Nederweert24.nl

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.