Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Onderzoek

Optimale behandeling vroege prostaatkanker

11 juni 2018

Onder meer door het toegenomen gebruik van PSA testen wordt prostaatkanker in een steeds vroeger stadium ontdekt. Dat leidt tot de vraag: wat zijn optimale behandelingen voor vroege prostaatkanker? Het artikel Men and Early Prostate Cancer in Trends in Urology & Mens Health geeft een overzicht van de huidige opties.

De conclusie van het artikel luidt dat de diagnose en het management van vroege prostaatkanker nog steeds discussie en controverse oproept. Recent toonden studies bijvoorbeeld superieure uitkomsten van chirurgie ten opzichte van radiotherapie of waakzaam wachten. Daarbij dient meegewogen te worden dat iedere behandeling bijwerkingen heeft die zorgvuldig door arts, patiënt en partner besproken dienen te worden.

Daarnaast zijn er veel innovatieve ontwikkelingen met betrekking tot de huidige methodieken rond diagnose, staging en identificatie van ziekteprogressie. Genomische markers bijvoorbeeld zullen op termijn steeds nuttiger worden op het gebied van prognostische informatie. Bovendien beloven de uitkomsten van huidige onderzoeken op het gebied van klinisch nuttige biomarkers en alternatieve behandelingen ook veel progressie voor de toekomst.

Bron: Stichting DUOS

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.