Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Behandeling van prostaatkanker

Overleg arts en patientEr zijn verschillende behandelingen mogelijk bij prostaatkanker. Vaak worden die in combinatie met elkaar gegeven. Welke behandeling u krijgt hangt af van het stadium van de ziekte en van uw conditie.

Prostaatkanker is niet altijd helemaal te genezen. Er bestaan grofweg twee soorten van behandelingen. Een behandeling die gericht is op genezing en een behandeling die erop gericht is om de klachten te verminderen en de ziekte af te remmen.

In het geval van uitzaaiingen is genezing meestal niet meer mogelijk. Dan wordt er een behandeling ter klachtenvermindering/klachtenverlichting ingezet. Zijn er geen uitzaaiingen, dan zijn er andere mogelijke behandelingen die genezend zijn.

Second opinion bij diagnose prostaatkanker

Veel prostaatkankerpatiënten die in een algemeen ziekenhuis behandeld worden, hebben behoefte aan een tweede mening (second opinion). Ze willen dan graag de mening weten van superspecialisten uit de gespecialiseerde kankercentra of uit de academische ziekenhuizen. Vaak kan dan een second opinion aangevraagd worden.

Lees hier meer over behandelingen van prostaatkanker zonder uitzaaiingen

Lees hier meer over behandelingen van prostaatkanker met uitzaaiingen

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.

Google Analytics cookies uitschakelen.