Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

sex na TURP

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Freerk 9 maanden, 3 weken geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Zoek in de antwoorden van dit topic

 • Auteur
  Berichten
 • #2743 Reactie

  Guy27

  Hallo ik heb in augustus een TURP operatie gehad. Ik kon slecht plassen en mijn specialist vond dit de beste oplossing hiervoor. Echter na 4 maanden ben ik onlangs weer geopereerd, nu omdat mijn blaashals vernauwd was en er blaassteentjes in mijn blaas zaten.
  Ik ben echter enorm sexueel actief en heb vaak sex met mijn partner en doe vaak masturberen.
  Ondanks het advies om geen sex te hebben, kan het kwaad om te masturberen na een dergelijke operatie ?

  #2744 Reactie

  redactie

  Het advies om gedurende enige tijd geen seks te hebben na een prostaatoperatie is vooral ingegeven door de kans op een bloeding uit de prostaat. Immers na een TURP is een wondgebied dat moet genezen en bij een orgasme trekt de prostaat samen en kan dan gaan bloeden.Wat dat betreft is het effect van seks hebben of masturberen dus hetzelfde.
  Bij u is er littenweefsel ontstaan in het gebied van de blaasuitgang, iets wat helaas een enkele keer gebeurd.Het al dan niet seksueel actief zijn zal in dit gevel denk ik weinig uitmaken.

  #4519 Reactie

  Erik

  Vorige week ( 17/1/2017) heb ik een TURP ingreep ondergaan. De volgende dag weer naar huis. Daarna nog 2 dagen last gehad van bloed bij de urine. Drink veel water per dag 2 tot 3 liter. En geen verdere pijn en plas klachten. Waar ik wel erg naar verlang is na een periode van ruim 4 maanden naar een geslachtsgemeenschap met mijn vrouw. Op advies van de uroloog nog maar 3 tot 4 weken mee wachten. Daarom nog wel wat angst voor een zaadlozing. Toch zou ik heel graag dit uit willen testen door masturbatie. Maar bang om eventueel toch weer bloedverlies….en eventueel pijn door samentrekken van de prostaat. Wie zou mij hier advies in kunnen geven wanneer ik voorzichtig met experimenteren zou kunnen beginnen ? Het is misschien een rare vraag, maar neem aan dat meerdere mannen hier met dit probleem of ervaring mee hebben.

  #4577 Reactie

  Freerk

  @Erik, na mijn TURP, na een nagenoeg seksloze periode van 4 maanden, ongeveer 3,5 week na de ingreep weer begonnen met masturbatie en enkele dagen erna weer met het echte werk. Dit ging prima en ook geen bloedverlies. Succes!

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: sex na TURP
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Smileys worden automatisch omgezet. Klik hier om te zien welke smileys beschikbaar zijn.