Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

TURP operatie

Dit onderwerp bevat 108 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  paul 2 weken, 2 dagen geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 109)

Zoek in de antwoorden van dit topic

 • Auteur
  Berichten
 • #2034 Reactie

  lex van bommel

  Ik heb 10 weken geleden een TURP operatie ondergaan. Op Internet vind je veel informatie over de operatie zelf, maar eigenlijk heel weinig informatie over de herstelperiode. Artsen doen hier behoorlijk opgewekt over een turp operatie en medisch gezien is dit terecht. Een patiënt heeft echter langer te maken met de herstelperiode dan met de operatieperiode waarin de blaas en de sluitspier zich aan moet passen aan de nieuwe situatie. Hierbij mijn ervaringen.

  De eerst twee weken absoluut kon ik absoluut niet naar het werk. Toiletbezoek is pijnlijk, frequent en als de aandrang komt tellen de seconden en niet de minuten. De penicillinekuur die het ziekenhuis meegaf had als bijwerking diarree (komt veelvuldig voor) met als gevolg dat ik niet een maar twee ontlastingsproblemen had.

  Mijn nachtrust (en die van mijn partner) stond onder druk doordat ik er per 4/5 keer uitmoest. Minder drinken helpt absoluut niet, de urine is dan minder verdund en de pijnen heviger. De urinestraal is krachtig, de duur is kort. Minder zout, minder koffie, minder alcohol hielp mij wel.

  Houd er rekening mee dat blaasontstekingen op de loer liggen. Ik heb net mijn derde kuur afgerond. De smalspectrum antibiotica sloeg niet aan. Omdat de kuur afgemaakt moet worden heb ik hier 14 dagen mee doorgemodderd. Ik heb nu geleerd als een kuur niet aanslaat onmiddellijk (moet na 4 tot 5 dagen blijken ) met urine naar de huisarts.
  De urine kan op kweek gezet worden en dan weet men binnen 10 dagen welke bacterie de feitelijk boosdoener is en kan een killer-antibiotica worden ingezet. In de tussentijd om amoxicilline vragen. Is een breedspectrum antibiotica. Gaf bij mij weer diarree, maar hielp wel.

  Naast ontstekingsbestrijders werden door mij ook de blaasontspanners geslikt.
  Als Oxybutynine niet werkt vraag dan om Detrusitol. Dit middel wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar en wordt dus niet snel voorgeschreven. Werkt bij mij echter uitstekend. Ik hoef er nu nog maar twee keer per nacht uit om de blaas te ledigen.

  Belangrijkste les. Onderschat de herstelperiode niet. Vraag hoe lang het duurt voordat het een medicijn effect moet sorteren en bezoek de huisarts. Doormodderen helpt niet.
  Blijf drinken. Intuïtief drink je minder, maar voor de genezing is het beter.
  Gebruik incontinentie luiers (TENA). De verzekering vergoedt na verklaring van de huisarts. Geeft meer zekerheid en was bij mij wel nodig. Een keer per week

  #2035 Reactie

  lex van bommel

  Klachten blijven terugkomen. 14 weken na de operatie inmiddels
  Blaasontsteking is nu vervangen door een prostaatontsteking.
  Middel : Ofloxacine werkt hier uitstekend.
  Het lijkt betere te gaan

  #2036 Reactie

  magro

  Ik ben geschrokken van bovenstaande ervaringen!
  Wat is hier mis gegaan?
  In november 2005 is mijn PK behandeld middels Hifu met voorafgaand een TURP.
  Voor de gehele behandeling meldde ik mij donderdag-”s avonds, vrijdag TURP en maandag Hifu. Dinsdagmorgen werd ik uit het ziekenhuis ontslagen. In die tijd heb ik geen enkel medicijn gehad! En zowel van de TURP als de Hifu geen enkele bijwerking! Wel duurde het 6 weken eer ik weer aan het werk kon, maar dat had meer te maken met de aanslag van de ingreep op mijn energie-huishouding.
  Wel moet ik verklappen, dat ik precies een jaar na dato nogmaals 24 uur in het ziekenhuis heb doorgebracht om tijdens een uretrale ingreep van nog geen 10 minuten een brok weefsel uit de blaas moest laten halen, dat daar in terecht was gekomen tijdens de Turp van een jaar eerder. Dit restant weefsel blokkeerde het urineren.
  Het is wellicht interessant om hier meer ervaringen met Turp te kunnen lezen, opdat anderen daarmee hun eigen situatie kunnen vergelijken.

  #2037 Reactie

  w.zwanenburg

  23 april 2008 een turp operatie ondergaan, na een paar blaaskrampen ging het aanvankelijk goed.
  2 juni PSa 10 en alle sporten, en werken deed ik weer.
  Helaas ging het plassen steeds slechter.
  Contakt met de uroloog 24 juli er het plassen ging weer een stuk slechter, 264 ml bleef in de blaas achter. De uroloog dacht aan en blaasontsteking daarvoor een peniciline kuur, maar de kanker kon ook agressief worden en opnieuw weefselaangroei.
  Maandag 4 aug terugkomen bij de uroloog, er is bloed afgenomen voor PSA, en een urinemonster.
  Hoe nu verder, en wie heeft dit ook meegemaakt

  #2038 Reactie

  René

  Ik had een jaar lang hevige buikrampen. Uiteindelijk bleek dat mijn prostaat vergroot was. Mijn uroloog heeft een turp verricht. De verdoving ging via een ruggenprik. Tijdens de ingreep kon ik zijn verrichtingen op een monitor volgen; zeer leerzaam.
  Na de ingreep had ik geen enkele klacht. Direkt na de operatie geen pijn, na 2 dagen weer heerlijk een goede straal in het toilet laten klateren. Na 4 dagen weer gewoon aan het werk. In de eerste 2 weken na de ingreep een enkele keer een minimale hoeveelheid bloed in de plas en één maal een stolseltje.
  Conclusie; voor mij een kortdurende ziekteperiode zonder pijn en zonder complicaties. Zo kan het dus ook!

  #2039 Reactie

  Niek

  Ik ben een paar maanden geleden ook aan mijn prostaat geopereerd (turp). Als ik de meeste reacties lees, dan krijg ik het idee dat het bij mij verkeerd is gegaan. Plaste alleen in het begin met flinke straal en moest snel naar de wc. Nu is de straal veel minder en korter. Daarnaast verlies ik urine – druppels of scheutjes -. Zijn er ook mensen die dezelfde ervaring hebben of gehad of advies hebben.

  #2040 Reactie

  john

  Ik ben 2 weken geleden geopereerd aan mijn prostaat (TURP)en heb ringetjes uit mijn plasbuis laten verwijderen. Ben pas 40 jr. Na ontslag uit ziekenhuis kon ik naar mijn mening erg weinig plassen. Gaat nu wat beter. Heb het gevoel dat er nog steeds veel in blaas achterblijft. heb steeds het gevoel dat mijn prostaat dik is en afklemt. Heb overigens niet veel pijn ervaren na de operatie. ben wel snel moe en duizelig. Tevens ook heel vaak een erectie. Wie kent dezelfde ervaringen ? Hoe ben jij ermee om gegaan ?

  #2041 Reactie

  Fred

  Ben op 2 Sept. geholpen en de operatie is goed gegaan ,is 100% meegevallen .
  Maar dan komt het pas het is nu 25 Sept. en heb nog veel last ,pijn moet s”nachts 4 a5 keer eruit en overdag 17 keer plassen waarvan 8 keer ook ontlasting meekomt,moet de 30 Sept voor kontrole .

  #2042 Reactie

  Alex

  Ik ben geopereerd aan een vergrote prostaat.
  Dit is dan een turp operatie.
  Het is nu 3 weken geleden en het plassen gaat goed, maar heb veel pijn in mijn onderbuik vooral met een beetje inspanning, het lijk t wel of ik een breuk of iets dergelijks heb.
  Heeft iemand daar misschien ook last van zo ja dan wil ik dat graag weten.
  Plassen gaat goed ,urine is schoon en ik heb geen koorts.
  Graag reakties van mede turp genoten

  #2043 Reactie

  durk

  Ik moet binnenkort ook een turpoperatie ondergaan. Ik ben onder bahandeling bij uroloog in vlissingen. Heeft iemand goede ervaringen met dit ziekenhuis? Ik kan ook evt. naar Ijssellandzieknhuis in Capelle ad Ijssel dr Tsafka. Heeft iemand daar ervaringen mee? Graag snel reageren want deze week moet ik beslissen naar welk ziekenhuis ik ga.

  #2044 Reactie

  Joop

  Ik ben op 13 januari geholpen aan een turp prostaat operatie. Ik kon altijd moeilijk echt uitplassen, vaak kleine beetjes plassen en moeilijk beginnen. Ik zag wel tegen de operatie op maar reusachtig mee gevallen. Ik kan nu (twee weken later) goed plassen, en heb weing of geen klachten. Wel goed door blijven drinken anders komt er geconcentreerd bloed bij het plassen. Ik hoop dat ook het vaak plassen af zal nemen.(Dit deed ik al jaren). Ik werk in de bouw als schilder. Wanneer ik in de hoogwerker aan het werk was nam ik een emmertje mee om in te plassen. Ik hoop dat dit na mijn herstelperiode niet meer nodig zal zijn. Heeft iemand ook ervaring hoelang het duurde om het werk weer helemaal aan te kunnen?

  #2269 Reactie

  eddy leirens

  Mijn uroloog heeft me ook reeds een turp voorgesteld,omdat ik plasproblemen heb, maar ik ben als de dood dat ik hierdoor impotent ga geraken. Vreemd dat er in al deze berichten nooit over dit probleem wordt gesproken. Wat doet zo”n turp voor je potentie ?
  Graag een reactie.

  #2270 Reactie

  evert

  nu 4 maanden geleden geopereerd turp,
  nog steeds pijn in de eikel als ik moet plassen.
  wie weet raad.

  #2271 Reactie

  hans

  nou evert je bent niet de enige, ik ben 22 juni geholpen in sneek na de turp operatie nog steeds heel veel lasthet hele zaakje doet nog zeer en tot een paar weken geleden het gevoel of ik een aardappel in mijn achterste had ben nu in nijmegen beland in het wilhelmina zieken huis ik had ook nog de pech dat er kanker cellen in het uitgenomen weefsel zat wacht nu op een oproep voor een lymfeklierpuktie zit er niks in dan halen ze of de prostaat er uit of gaan ze bestralen in com met hormonen en anders doen ze er niks aan tot ik er last van krijg en dan een paar jaar hormonen, dus ik ben er nog niet.
  wie heeft er meer last van dat hij na de turp geen erectie meer kon krijgen?
  graag reakties

  #2272 Reactie

  leen

  Ik ben 2 en halve week geleden geholpen(turp) na 3 dagen mocht ik naar huis,thuis gekomen kon ik een beetje plassen maar na 3 a 4 kon ik dus helemaal niet meer plassen en kreeg heftige krampen hield het niet meer uit van de pijn,ziekenhuis gebeld direct komen en weer een katheter in gebracht er kwam 1 liter urine uit,die nacht moest ik blijven ter observatie,de katheter moest een week blijven zitten.
  Na een week er weer uit,na 3 dagen weer hetzelfde probleem niet kunnen plassen weer naar het ziekenhuis weer een katheter nu voor 2 weken Arts zegt U bent 1 van de weinige waar dit voor komt.
  Nu komt mijn vraag heeft iemand ervaring met katheter en dan vreselijke jeuk in je plasbuis?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 109)
Reageer op: TURP operatie
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Smileys worden automatisch omgezet. Klik hier om te zien welke smileys beschikbaar zijn.