Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Plenaxis

Wat is Plenaxis?

Plenaxis (werkzame stof: abarelix) is een injecteerbaar geneesmiddel dat behoort tot de groep geneesmiddelen die gonadotropinereleasing hormoonantagonisten wordt genoemd (GnRH-antagonisten). Bij mannen leiden deze geneesmiddelen tot een verlaging van de spiegels van de mannelijke hormonen, waaronder testosteron. Prostaatkanker wordt behandeld door de testosteronspiegel te verlagen.
Plenaxis wordt gebruikt om een behandeling te starten (maximaal 85 dagen behandeling) waarbij de testosteronspiegel medisch wordt verlaagd bij patiënten met gevorderde of uitgezaaide, hormoonafhankelijke prostaatkanker, in gevallen waarin androgene suppressie (onderdrukking van het mannelijk geslachtshormoon) noodzakelijk is.

Plenaxis is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Let op: niet meer verkrijgbaar

Bron: CBG-meb.nl, gewijzigd 3 dec. 2015: Het College heeft op verzoek van de vergunninghouder de handelsvergunning van dit geneesmiddel ingetrokken na geconstateerd te hebben dat er voldoende alternatieven op de markt zijn om dit te rechtvaardigen.

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.

Google Analytics cookies uitschakelen.