Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Bloed bij het zaad (hemospermie)

Zaadcellen met bloedHet wil nog weleens gebeuren dat er bloed meekomt in het sperma bij een zaadlozing; hemospermie. Dit is in principe onschuldig. Het wordt beschreven bij een zaadlozing na een lange onthoudingsperiode en bij heftig seksueel contact. Wanneer het niet vanzelf overgaat kan nader onderzoek gedaan worden, maar de kans is klein dat er een oorzaak voor wordt gevonden.

Hemospermie is wel beschreven bij TBC (tuberculose) van de geslachtsorganen en bij blaaskanker (d.w.z. wanneer de oppervlakkige slijmvlieslaag van de blaas, het urotheel, wat zich ook in de plasbuis bevindt, kankercellen heeft – dit is zeer zeldzaam). Ook is het beschreven bij prostaatontsteking, bij de aanwezigheid van veel steentjes in de prostaat (prostatitis calculosa) en bij prostaatkanker. Ook mannen die bloedverdunners gebruiken hebben een grotere kans op bloedverlies bij het sperma. Hemospermie na prostaatpuncties komt erg veel voor.

Over het algemeen wordt ‘prostaatrust‘ geadviseerd. Dit houdt in tijdelijke onthouding van zowel seks als masturberen (zelfbevrediging).

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.

Google Analytics cookies uitschakelen.