Prostaat.nl

Alles over de Prostaat

Prostaat.nl

Prostaatpijn

ProstaatpijnBij prostaatpijn kunt u pijn hebben in het gebied tussen balzak en endeldarm die o.a. naar de liezen en/of de geslachtsorganen kan uitstralen. Vroeger noemde men het Prostatodynie.

Het kan een brandende, trekkende, zeurende of bijtende pijn zijn. Soms treden er problemen met plassen op. Deze klachten zijn niet continu aanwezig, maar vertonen vaak een golvend verloop. Er kunnen ook perioden zijn waarin geen klachten voorkomen. De pijn komt vooral voor bij kou, spanningen, nervositeit, alcoholgebruik, scherp gekruid eten en langdurig zitten.

Bij prostaatpijn is de prostaat niet door een bacterie ontstoken geraakt, maar slechts geïrriteerd en soms gezwollen. Mannen tussen 35 en 50 jaar hebben hier vaker last van dan ouderen of jongeren, maar de aandoening komt op alle leeftijden voor.

Geen voorloper van prostaatkanker

Prostaatpijn is niet de voorloper van prostaatkanker, zoals sommige mannen hardnekkig blijven denken. Het is dus geen risico voor prostaatkanker maar het kan wel heel pijnlijk en lastig zijn.

Vaak kunt u gemakkelijker met de klachten omgaan, als u samen met de uroloog hebt besproken in welke situatie de klachten zijn ontstaan. Hierbij kunt u denken aan algemene weerstandsvermindering, gespannenheid enz. Soms kunnen geneesmiddelen, warme baden en rust de klachten verminderen.

Nieuwsbrief Prostaat.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Prostaatnieuws.

Google Analytics cookies uitschakelen.